Cashback

Cashback is een bespaarmethode die u korting kan bieden bovenop de prijs waarvoor een product wordt aangeboden. Cashback is samen met kortingscodes de meest gebruikte kortingsmethode van het internet in Nederland. Het principe van cashback is opgesteld met als doel dat consumenten minder geld kwijt zijn bij de aankoop van een product. Het mooie aan dit principe is dat cashback bij vele kleine als grote bedrijven te gebruiken is. Het besparen met behulp van cashback maakt op jaarbasis gemakkelijk een verschil in uw uitgave met slechts een kleine inspanning.

De werking van cashback

De werking van cashback is erg simpel en gemakkelijk te gebruiken voor de consument. Op een cashbackwebsite vindt u diverse kortingscodes die te gebruiken zijn bij ondernemingen. Deze codes kunt u vinden aan de hand van zoeken per bedrijf, maar u heeft ook de mogelijkheid om te zoeken per productgroep. U kunt wanneer u een leuke korting heeft gevonden via de link die er bij vermeldt staat naar de website worden gelinkt. Alleen op deze manier kunt u gebruik maken van cashback. Vervolgens kunt u op de website bestellen wat u nodig heeft en vervolgens afrekenen. De korting die ontvangt u niet in de prijs, maar op uw cashback account dat u dient aan te maken. U betaalt dus op de website de volledige prijs. De cashback die u opbouwt komt vervolgens op uw account te staan. Deze kunt u laten uitbetalen wanneer u een betaalt tegoed hebt bereikt.

Shoppen op de cashbackwebsite

U kunt pas gebruik maken van een cashback website wanneer u via de cashback website naar de website toe gaat. Om die reden raden cashback organisaties het aan om via hun website te gaan shoppen zodat een consument niet teleurgesteld wordt wanneer diegene ziet dat het bedrijf waar diegene iets wil bestellen niet is aangesloten bij een cashback organisatie.