Bestellen in het buitenland

De besparende consument is zich bewust van het feit dat enkele producten goedkoper in het buitenland worden aangeboden dan in Nederland. Het is voor hen dan ook interessant om het product te kopen in het buitenland. Het probleem is echter dat reizen voor u geen optie is door de  extra benzine kosten en u vertrouwt niet altijd een buitenlandse website waar het product goedkoper wordt aangeboden.

Hoe nu verder?

Op het internet zijn vele verschillende buitenlandse websites te vinden die een bepaald product goedkoper aanbieden dan in Nederland. Of deze websites betrouwbare websites zijn kunt u controleren. Dit kan simpelweg door de bedrijfsnaam door een zoekmachine te halen. Mocht er iets mis zijn met de betrouwbaarheid van de website of de services die ze aanbieden, dan staat dit zeker vermeldt op een review website. Daarnaast kunt u op de website zelf op zoek gaan naar een keurmerk. U kunt controleren of het keurmerk echt is door hier op te klikken. Nadat u hierop geklikt hebt zou u doorgelinkt moeten worden naar de website van het keurmerk. Daarnaast kunt u kijken op een website als sidn.nl of whois.domaintools.com om de domeinnaam, registratiedatum en plaats te controleren. U kunt dus verschillende handelingen gebruiken om de de betrouwbaarheid  te controleren.

Ben 100% zeker

Het bestellen in het buitenland is een uitstekende manier van besparen en er zijn diverse manieren die u kunnen helpen bij het vaststellen van de echtheid van de website. Toch willen we u graag laten weten dat u niet een product moet bestellen bij een bedrijf waar u niet 100% van overtuigd bent. Wij raden u in zulke gevallen toch een klein bedrag meer te betalen bij een betrouwbare organisatie.